

Born In PPM – Mary-Lou Mauricio
Tarih: 30 Eylül 2025, Salı, 23:00
Mekan: Vasıf Çınar Meydanı
İletişim:
Etkinlik Hakkında:
PPM, iklim değişikliğini ölçen üç harf, atmosferdeki CO2 yoğunluğunu gösteren bir sayı. Son yüzyılda bu yoğunluğun artışı baş döndürücü bir hızla gerçekleşti.
Fotoğraf sanatçısı Mary-Lou Mauricio”nun “Born In…PPM” projesi, işte bu baş döndürücü değişimin boyutlarını gözler önüne sermeyi amaçlıyor. 1925 ile 2025 yılları arasında doğmuş kişilerin portrelerinden oluşan bu seri, bir yüzyıllık iklim krizini bireyler üzerinden somutlaştırıyor.
Portrelerde yer alan kişiler, doğdukları yıl atmosferdeki CO2 oranını gösteren bir PPM değeriyle poz veriyor. Bu sayede fosil yakıtların hâlâ artarak tüketilmesine karşı duruşlarını ve iklim adaletsizliğine yönelik tepkilerini dile getiriyorlar.
Mary-Lou Mauricio, Fransa”daki iklim hareketinin yeni yüzlerinden biri olarak öne çıkıyor. Paris merkezli, Hans Lucas ajansına bağlı bir fotoğraf sanatçısı olarak, ekolojik, sosyal ve dayanışmacı dönüşüme katkı sağlayan kişi ve girişimleri belgeliyor.
Ekim 2022″den bu yana “Born In…PPM” kapsamında 5000″den fazla portre çeken Mary-Lou, fotoğrafladığı her kişiyle bir farkındalık ve etki yaratmayı başardı. Bu seri, toplumun iklim krizine yönelik bilinçlenmesinin ve artan sivil katılımın güçlü bir simgesi haline geldi.
Yer: Vasıf Çınar Meydanı Sergi Alanı
16.5.2025 08:00 – 30.9.2025 23:00 tarihleri arasında etkinliğe katılabilirsiniz