
AASSM/ODA Phaeton Piano Trio Konseri
Tarih: 18 Mart 2025, Salı, 21:00
Mekan: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
İletişim: Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi
Mithatpaşa Caddesi No: 1087 Güzelyalı / İZMİR
Halkla İlişkiler: 0 (232) 293 38 18 – 19 – 20
AASSM Gişe: 0 (232) 293 38 31
İzDSO Gişe:0 (232) 463 06 80
Faks : 0 (232) 293 38 33
E-posta: [email protected]
Etkinlik Hakkında:
Uluslararası alanda tanınmış üç başarılı Alman sanatçı tarafından kurulmuş olan Phaeton Piano Trio, Friedemann Eichhorn (Keman), Peter Hörr (Çello) ve Florian Uhlig’i (Piyano) bir araya getirerek uluslararası konser sahnesinin en heyecan verici piyano üçlülerinden birini oluşturuyor. Yirmi yılı aşkın bir süredir başarıyla Avrupa, Asya, Kuzey ve Güney Amerika”da konserler veren üçlünün Haydn, Beethoven, Dvorak’tan Wolfgang Rihm’e kadar uzanan geniş bir repertuvarı var.
Uzun yıllardır arkadaş olan topluluk üyeleri verdikleri ilk konserde Mendelssohn ve Dvo?ák”ın üçlülerini seslendirmiş ve o günden bu yana farklı ülkelere seyahat ederek bu eşsiz repertuarı dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilerle paylaşmış. Topluluk üyeleri, aynı zamanda, piyanist ve besteci Fazıl Say”ı yaşayan en büyük müzisyenlerden biri olarak görüyor ve Say”ın müziğini sadece memleketi Türkiye”de değil, son dönemde Almanya ve Kanada gibi birçok ülkede de çalmaktan onur duyduklarını dile getiriyorlar.
Konser programında, Romantik dönemin en ünlü piyano üçlülerinden biri olan Mendelssohn”un 1 numaralı Re minör Piyanolu Üçlü”sü, Fazıl Say”ın, Felix Baumgartner”in 2012″deki ünlü stratosfer atlayışından ilham alan eseri Space Jump ve Antonín Dvorak”ın romantik dönem oda müziğinin başyapıtları arasında yer alan ve bestecinin Bohemya halk müziğine olan sevgisini yansıttığı 4 numaralı Mi minör Piyanolu Üçlü”sü “Dumky” yer alıyor.
Program:
-Fazil Say
Keman, Çello ve Piyano için ‘Space Jump” op.46
-Felix Mendelssohn
Keman, Çello ve Piyano için Trio No. 1 Re minör op. 49
-Antonin Dvorak
Keman, Çello ve Piyano için Mi minör Trio op.90 (35″)
18 Mart Salı günü gerçekleştirilecek konserin biletleri, 3 Mart Pazartesi günü kultursanat.izmir.bel.tr adresinden, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İsmet İnönü Sanat Merkezi ve Konak Vapur İskelesi Gişelerinden saat 10.00’da satışa sunulacak. (Gişeler mesai saatleri içerisinde açıktır. Konser günü AASSM gişesi saat 20.30’a kadar açık olacaktır.)
Bilet Fiyatı: 350 TL – 250 TL
ETKİNLİK KURALLARI:
-Etkinlik başlangıç saatinden en az 1 saat önce biletle birlikte sanat merkezi kapısında olacak şekilde hazır olunması gerekmektedir.
-Salon kapıları etkinlik başlamadan yarım saat önce açılır.
-Salona su dışında yiyecek, içecek kesinlikle alınmaz.
-Etkinlikler sırasında sessiz olunması ve telefonların kapalı/sessiz konumda tutulması gerekmektedir.
-Etkinlik bitiminde çıkışlar aynı kapıdan yapılır.
-Konser ya da etkinlik bittikten sonra kutlama, imza ve fotoğraf çekimi 1. kat fuaye alanında gerçekleşir.
-Yağışlı günlerde vestiyer kullanılması gerekmektedir, ıslak şemsiye ile salona girilmez.
-Etkinlik bittikten sonra sahneye çıkmak yasaktır.
-Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.
-Konserde 8 yaş sınırı vardır.
-Etkinlikten başladıktan sonra ilk 15 dakika alkış arasında seyirci salona alınır, sonrasında salona seyirci alınmayacaktır.
-Kullanılmayan biletler geçersiz olup, bilet bedeli iadesi ya da değişiklik yapılması mümkün değildir.
-Biletiniz etkinliğin iptali haricinde herhangi bir sebeple kullanılamayacak ise, biletinizi bir başkasına verebilir ya da “Üyelik Girişi” menüsünde “Biletlerim” başlığı altından devir işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
18.3.2025 20:30 – BİLET AL